Foto
Afgelopen donderdag waren Marcel en ik al weer 8 jaar samen! Wij doen nooit iets speciaals, of we zijn al heerlijk op vakantie en anders gaan we in ieder geval gewoon heerlijk uit eten bij een van onze favoriete restaurantjes.

Voor onze 8th Year Anniversary gingen we naar onze favoriete Mexicaan: Alfonso's! 



 
Foto
Smoothies zijn lekker, gezond en zo makkelijk om te maken dus als je veel fruit in huis hebt en op een gegeven moment er geen raad meer mee weet, behalve op eten kun je altijd heel makelijk een heerlijke gezonden smoothie maken! 

Eerder deze week had ik ook al een smoothie met aalbesjes gemaakt en me bakjes was nog niet leeg dus besloot ik vanochtend nog maar eens een heerlijke smoothie te maken en dit maal met Aardbeien. Omdat deze combinatie iets zuurder is dan met rijpe bananen heb ik het recept wat aangepast! 


 
Foto
Mijn go-to cupcake is de Red Velvet Cupcake. Ook probeer ik graag nieuwe cupcake recepten uit, met de Red Velvet weet ik dat ik altijd goed zit. Over de Red Velvet Cupcake heb ik nog nooit iemand horen zeggen, die lust ik niet. 

In Nederland is het een niet snel voorkomende smaak, al hebben echte cupcake winkels deze natuurlijk als klassieker in hun assortiment. In Nederlandse recepten heb ik wel eens rode bietenpoeder of zelfs rode bietensap. Mijn recept bevat gewoon rode kleurstof maar het geheim zit hem in de cacao poeder en karnemelk! 


 
Foto
Ik vind het altijd fijn om recepten te vinden waar ik inspiratie uit kan halen met dingen die ik gewoon al thuis heb liggen. Meestal gebruik ik mijn vaste APPs (Albert Heijn en Betty Crocker), Pinterest, andere foodblogs en wat eigen inspiratie. Als je eenmaal echt begint met koken van verschillende dingen zul je steeds meer kruiden, olies en sausjes onder andere in huis hebben. Om ze elke keer voor het zelfde recept te gebruiken schiet op dus met was inspiratie en kook-instinkt kun je altijd wel leuke makkelijke recepten vinden. 
Ik had kipfilet in huis en wou eens wat anders doen dan heerlijke cajun kruiden er op te doen, wat inspiratie en ingredienten die ik al in huis had en ik kwam op: Crunchy Cheese-Onion Chicken.


 
Foto
Als ik alleen moet eten vind ik het altijd een probleem om te gaan verzinnen wat te gaan eten. Een luxe-probleem natuurlijk maar dat maakt het voor mij niet minder moeilijk. Ik heb namelijk nooit zo'n zin om uitgebreid te gaan koken, maar wil juist wel wat lekkers eten of juist iets nieuws uitproberen. 

Met het warme zomer weer ga ik dan altijd voor de 'salades' en vandaag had ik zin in Advocado. Beetje Pinterest en Google inspiratie op doen en ik kwam op: een heerlijke Avocado-Feta Salade! 


 
Foto
Een van de lekkerste dingen van de zomer vind ik om naar de markt te gaan en heerlijk vers fruit te kopen voor een prikkie. Gevaar is dat ik altijd veelste veel fruit haal en veelste weinig tijd heb om het allemaal op te eten. 

Zo had ik van de week een grote bak aalbessen gehaald op de markt voor maar 3 Euro. Maar zelfs als ik elke ochtend yoghurt met fruit eet komen die besjes nog niet op, dus besloot ik een heerlijk gezonde Smoothie te maken met de aalbessen! 


 
Foto
Het maken van een foto van wat je hebt gemaakt, wat je gaat eten of drinken en posten op Instagram wordt steeds meer de gewoonste zaak van de wereld. Dat restaurants daarin mee gaan is dan ook geen wonder! Wie wil niet al het lekkers wat zij op hun bord hebben delen! 

Ik ben totaal geen uitzondering en maak maar wat graag foto's van al het lekkers dat ik voorbij zie komen of wat ik ga nuttige! Vandaar 'Mijn InstaFood Week' 




 
Foto
Een ontbijt waar je mij op zondag gelukkig maakt is niet een lekker gebakken eitje! 
Nee geef mij maar een heerlijke stack American Pancakes met warme Maple Syrup. YUM!

Bijna elk land/cultuur heeft wel een variant op de pannenkoeken. Wij Hollanders zijn al helemaal niet vreemd als het gaat om een heerlijke pannenkoek met spek en stroop. Toch verkies ik de Amerikaanse boven die van de Hollandse. De dikte, textuur en smaak samen met warme Maple Syrup is iets waar je me erg gelukkig mee maakt op zondag ochtend. Die Hollandse pannenkoeken die houdt ik wel voor avond eten, maar mijn American Pancakes zijn perfect voor een zondags ontbijt.