Foto
Chicago is een Amerikaanse stad, waar ik nog nooit was geweest, maar mij wel onwijs aansprak door wat ik wel eens op televisie heb gehoord en het enthousiasme van mensen die naar de stad zijn geweest. 

Voor onze vakantie naar Hawaii hadden we op de heen weg een stop in Chicago, waar we 2 dagen bleven. Als 'foodie' in Chicago is er in ieder geval een gerecht wat je wel moet eten:  de Deep Dish Pizza. Waarvoor wij gingen naar: Lou Malnati's Pizzaria. 

Foto
Lou Malnati's Pizzaria heeft diverse vestigingen in en rondom Chicago. De South Loop vestiging is het dichtste in het centrum van Chicago. Het restaurant staat bekend om zijn Chicago Style Deep Dish Pizza om deze reden is een ding zeker, voor een tafel zul je waarschijnlijk enige tijd moeten wachten.

Deep Dish Pizza

Een Deep Dish Pizza is zoals de naam al doet vermoeden is een pizza gemaakt in een diepe pan. De pizza heeft een hoge dunne korst, wat de pizza veel dikker maakt dan een normale 'standaard' Italiaanse pizza, hierdoor lijkt de pizza meer op een taart of een quiche. Wat de Deep Dish Pizza ook nog eens anders maakt is dat de toppings van de pizza, vanwege de manier dat de pizza gebakken wordt in de pan, in omgekeerde volgorde in de pizza worden belegd. De onderste laag is over het algemeen de kaas en de laatste laag toppings is de tomaten saus.

Bij Lou Malnati's Pizzaria - Chicago South Loop moesten wij een half uur wachten tot wij een tafel kregen. Je krijgt voor het wachten alvast een menu kaart mee zodat je kunt kijken wat je zou willen bestellen. Het maken van een Deep Dish Pizza duurt ongeveer dertig minuten, om die reden wordt de mogelijkheid aangeboden terwijl je wacht te kijken naar het menu en als je wilt ook alvast je bestelling te maken. Als je eenmaal een tafel krijgt, hoef je vervolgens dan niet nog een half uur voor een pizza te wachten.

Als voorgerecht namen wij 'Mozzarella Sticks' om te delen.
Mozzarella Sticks is gepaneerde mozzarella repen die gefrituurd zijn, vaak wordt erbij een tomaten saus geserveerd om de sticks in te dippen. Hou je van kaas en vooral van Mozzarella dan is een goeie mozzarella stick zoals die van Lou Malnati's echt iets om te bestellen als voorgerecht.

Voor het hoofdgerecht deelden wij een Deep Dish Pizza.
In Nederland is het gebruikelijk om een pizza per persoon te bestelen. In Amerika is daarin tegen is het gebruikelijker om gerechten als pizza te delen met elkaar. In Amerika zijn de porties in vergelijking met Europeaanse porties erg groot, wat het verstandig maakt om in Amerika het gebruik van hoofdgerechten delen erg verstandig maakt.


Bij Lou Malnati's zijn de Deep Dish Pizza's in verschillende maten te bestellen. De pizza's staan in inces (") aangegeven, maar daar achter staat direct voor hoeveel personen de pizza geschikt moet zijn:

6" Individual (serves 1)
9" Small (serves 2)
12" Medium (serves 3)
14" Large (serves 4)


Wij bestelden een 9" Small, The Malnati Chicago Classic™
Een Deep Dish Pizza met 'sausage', extra kaas en tomaten saus, ofwel een authentieke Chicago Style Pizza.

De pizza wordt aan tafel in de pan nog geserveerd, waar hij vervolgens wordt aangesneden.
In eerste instantie lijkt de 9" pizza te weinig voor twee personen, maar door de dikte van de pizza en vulling is de Deep Dish Pizza erg vullend en daarmee een 9" voldoende om met zijn tweeën te delen. Vooral als je besluit vooraf een voorgerecht te bestellen en mogelijk achter af nog een dessert zou willen.


Mochten je ogen toch groter zijn dan je maag? Vraag dan gewoon een 'doggy-bag'. Je kunt de overgebleven pizza dan gewoon mee nemen voor een mid-night snack of eten als ontbijt. 

Lou Malnati's Pizzaria - Chicago South Loop is een familie restaurant, waar een gezellig sfeer hangt. Het personeel was vriendelijk en er hangt geen gehaaste sfeer, ook al staat er een rij van mensen te wachten die maar wat graag jouw tafel zou willen bemachtigen om ook te genieten van Lou Malnati's Deep Dish Pizza!


Lou Malnati's Pizzeria - Chicago - South Loop 

Locatie: 805 S. State Street, Chicago IL 60605
Openingstijden:
Zo tm Do: 11:00 - 23:00
Vr - Za:       11:00 - 0:00
Telefoon: +1 312 786 1000
Website: LouMalnatis.com




Leave a Reply.