Foto
Afgelopen donderdag waren Marcel en ik al weer 8 jaar samen! Wij doen nooit iets speciaals, of we zijn al heerlijk op vakantie en anders gaan we in ieder geval gewoon heerlijk uit eten bij een van onze favoriete restaurantjes.

Voor onze 8th Year Anniversary gingen we naar onze favoriete Mexicaan: Alfonso's! 


Foto
Vroeger ging ik al met mijn ouders naar Alfonso's. Het is een klein restaurantje in de Utrechtsestraat in Amsterdam waar pak weg 75 mensen kunnen dineren en in de zomer staan er ook nog eens twee tafeltjes buiten. 

Het heerlijke Zuid-Amerikaanse muziek op de achtergrond is Alfonso's een klein restaurant wat heel knus voelt, iets romantisch kan hebben, maar gelijk ook een geweldige plek is om met een groep vrienden te eten. 

Aan tafel krijgt u het menu en bij uw drankje vast een lekker bakjes tortilla-chips met een pittige dip. Zoals het hoort bij een Mexicaans restaurant heeft Alfonso's op zijn drankenkaart diverse Mexicaanse biertjes en de Tequila shot. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook gewoon wijn, frisdrank en diverse heerlijke cocktails. 


Entradas, ik moet bekennen ik ga altijd voor dezelfde: QUESADILLAS DE POLLO
Quesadillas vind ik echt heerlijk vooral de kip variant. Bij Alfonso's is de 'Quesadillas de Pollo' lekker pittig en een heerlijke combinatie met de zure-room en vers gemaakte guacamole. 

Andere aan te raden entradas zijn de Empanadas en de Nacho's Sonora. Ben je met een groepje bestel dan verschillende voorgerechten zodat je kunt delen. Je kunt er ook voor kiezen om met iemand de Tapas Alfonso's te nemen zodat je heerlijk verschillende dingen kunt proeven. 

Bestel niet te veel voorgerechten want bij Alfonso's weten ze wat een hoofdgerecht is.

Als hoofdgerecht koos ik voor de ENCHILADAS en Marcel nam de PLATOS TRADICIONALES: CARNE CALDERA.

Bij alle tortillagerechten heb je een keuze voor de vulling: kip, gehakt, rundvlees, groenten of diverse vis. Ik ga meestal voor de kip of gehakt. Voor mij Enchilada koos ik voor een kipvulling. De manier waarop zij kip verwerken  in hun gerechten, de heerlijke pikante smaak, is iets waarom Alfonso's een van mijn favoriete restauranten is. Het is lekker pittig en dus niet te pittig, dat je biertje al op is na de eerste hap. In combinatie met de heerlijk gesmolten kaas, zure room en verse guacamole is dit gerecht echt een aanrader. 

Marcel koos voor een traditioneel Mexicaans gerecht: Carne Caldera. Wat pittige reepjes Argentijnse steak is met paprika, uiene en jalapeño pepers. Je moet hier voor wel tegen pittig kunnen. Daarbij kreeg hij ook nog twee tortillas om het gerecht mee te kunnen eten. Het vlees was lekker mals en pittig, maar niet te dankzij de jalapeño pepers. 

Ga je voor het eerst naar Alfonso's dan raad ik aan dat je de ALFONSO'S ANTOJITOS besteld. Een gerecht voor minimaal twee personen waarbij je een selectie van diverse heerlijke gerechten van Alfonoso's krijgt. 
Desondanks dat ik ontzettend vol zat en niet eens beide enchaladas op kreeg koos ik er toch nog voor om een dessert te nemen en wel de TORTA DE CHOCOLATE. Een heerlijke luchtige chocolade mousse taart geserveerd met vanille ijs en slagroom. Het perfecte nagerecht voor een heerlijke avond. 

Wat mij elke keer weer terug brengt bij Alfonso's? 
De knusse sfeer, het heerlijke eten en het vriendelijke personeel! Zin om eens Mexicaans te eten in Amsterdam dan raad ik je zeker aan eens naar Alfonoso's te gaan. 


Alfonso's
Locatie: Utrechtsestraat 32, 1017 VN Amsterdam
Openingstijden:
Dagelijks van 17:00 - 23:00
Telefoon: 020-625 94 26 
E-mail: [email protected]
Website: AlfonsosRestaurant.com
10/2/2013 06:39:52 pm

Ook een van mijn favoriete Meixaanse restaurants in Amsterdam. Zeker aan te raden. :)

Reply



Leave a Reply.